Jön a Drift kihívás napja, vagy inkább hétvégéje?

Turán Frici adott tanácsot Szabó Szilárdnak a Kihívás napja előtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétvégén harmadik futamához érkezik a Magyar Profi Drift Bajnokság. Jön a szombattól vasárnapig tartó Kihívás napja, Máriapócson, a RabócsiRingen.

[kepallobal=354194]Hétvégén a Drift kihívás napja várja a gumifüst szerelmeseit[/kepallobal] Magyarország legjobb drift-pilótái a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság következő fordulójában a RabócsiRingen ismét összemérik tudásukat - többször is. Egyrészt megküzdenek egymással a „hagyományos” driftverseny keretei között, majd a kihívásos csatákban megvívhatnak azzal a versenytársukkal, akivel már nagyon régóta szeretnék összemérni tudásukat.
A komoly csata előtt álló Szabó Szilárd „Édesapa” mint Turán Fricitől a Twist Turán Motorsport versenyzőjétől kért tanácsot. Szilárd a hétvégénn E500-as Mercedesével egy Ladával rajthoz álló görög fiú, Xenikos Nassos ellen indul majd harcba. Többek között e csata kapcsán beszélgetett Szilárd Turán Fricivel a gumikról: „Szilárddal egyeztettünk az általuk használt gumik szélességéről és a hozzájuk tartozó nyomásértékekről. Épp azt nézegettük, hogy melyik gumi milyen módon kopik, mennyire terhelődnek a külső, belső oldalak, és hogy mennyire lehet ezt futómű-beállítással és különböző nyomásértékekkel kiküszöbölni.
Mint kiderült Turán Fricitől sem áll távol a drift, sőt... „A drift szerintem egy nagyon látványos sport, egy gyors ütemben fejlődő sportág. Nagyon sok előnye van, ami a ralihoz képest vonzóvá teszi. Kisebb büdzséből gazdálkodó sportolónak kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy belekóstolhasson az autósportba és rendezett, szabályozott körülmények között, zárt pályán autózhasson határon. Tőlem sem áll messze a drift, egyszer nagyon szívesen kipróbálnám.”
Hirdetés


Ha Frici nem is, sok-sok profi pilóta és rengeteg Lada-fun lesz majd látható a máriapócsi "arénában". Már július 6-án szombaton is érdemes ellátogatni Máriapócsra, hiszen az esti órákban zajlanak majd a Lada körversenyek és a drift street kategória döntői. Este 20 órától pedig indul a parti DJ-kel és sok-sok zenével.
Július 7-ére, azaz vasárnapra pedig a "Kilinccsel előre" jelszót kántáló szervezők fantasztikus környezetben megrendezett profi drift versenyt, sok-sok kihívásos futamot, Ladaracing-all-star-drift gálát, Lada szépségversenyt és drift taxizást ígérnek. Szép csokor, igaz?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?