Jön a Ford Model E?

A Ford mégis megszorongatná a Teslát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon kreatív névadással hozhat új villanyautót a Ford. Fel kívánja venni a versenyt a Teslával és a többi gyártóval is.


Cáfolta a korábbi híreket a Ford vezetése a cég negyedéves beszámolóján, melyek szerint nem kívánnak hatótávban versenyezni a Teslákkal. Az óriási sikerrel berobbant, már több mint 400 ezer előrendelést regisztrált Tesla Model 3-ra, nem csak a Nissan reagált egy frappáns reklámmal, a Ford is bejelentette, hogy olyan villanyautót kívánnak megalkotni a közeljövőben, ami legalább 200 mérföldes, azaz 320 kilométeres hatótávot tudna.
A modellnév kapcsán a Model E még csak pletyka, de egyáltalán nem alaptalan, a Ford már levédette ezt az elnevezést. Ráadásul tisztelgés lenne a T és A Modell előtt, meg persze utalás a Tesla Model-sor és még az Opel Ampera-e felé is.
Hirdetés

Leghamarabb három év múlva, a hírek szerint Mexikóban kezdődhet a Ford új elektromos autójának gyártása. Az újdonság teljes modularitást ígér, állítólag hagyományos és plug-in hibrid változatban is készülhetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:39
    Permalink

    A hagyományos autógyártóknak egyáltalán nem érdeke az elektromos autókat fejleszteni, gyártani, mert iszonyú nagy infrastruktúra van kiépítve a benzin- és gázolajüzemű autókra. A klímaváltozástól való félelem és a Tesla fogja kikényszeríteni a váltást. Szerintem.

Vélemény, hozzászólás?