Jön az olcsó Tesla?

Lefelé bővítené kínálatát a Tesla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

13 éves történetének legjövedelmezőbb első negyedévét produkálta idén a Tesla. Márpedig minél erősebb lábakon áll a cég, annál hamarabb jöhet egy olcsóbb modell.

Az Autocar értesülései szerint 2023-ban érkezik az a bizonyos olcsóbb Tesla, amit az Európában igencsak népszerű Model 3 alá szánnak. Nem is kicsit, mert állítólag feleannyiba kerülhet majd a kicsi Tesla, ami azt jelenti, hogy körülbelül 20 ezer dolláros árcédulával dobnák piacra, ez körülbelül 7,3 millió forintnak felel meg. Így simán felveheti a versenyt olyan konkurensekkel, mint például a VW ID.3 vagy a Nissan Leaf. Az árképzés ekkora változását többek között az is lehetővé teszi, hogy az amerikai autógyártó új technológiát fejlesztett ki, amellyel 50 százalékkal csökkenthető a gyártási költség. Emellett az új akksik ötször több energiát képesek tárolni és 16 százalékkal nagyobb hatótávra képes velük az autó. Ezeknek az új akkumulátoroknak a gyártása jövőre kezdődhet meg, az előállításának költsége pedig körülbelül 77 fontba kerül kilowattóránként.
Hirdetés
Egyelőre ennél több részlet nem ismert a “kompakt” Tesláról. Valószínűleg ötajtós, ferdehátú modell lesz, 400 kilométer feletti hatótávval. Ám az sem elképzelhetetlen, hogy egy még olcsóbb, kisebb hatótávú modellt is készítenek belőle, bár Elon Musk saját elmondása szerint egyelőre nem szeretne “250 mérföldnél kisebb” hatótávú autókat eladni. Az új modell nevét sem árulták el, de a jelenlegi módszer szerint tökéletesen illene rá a Model 2 elnevezés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?