Jön az önmagát vezető BMW

2018-ra érkezik az X7 és a Rolls-Royce Cullinan is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A bejelentések napja volt Münchenben. 2018-ban jön a kabrió i8, az X7 és a Rolls-Royce Cullinan, 2021-ben pedig érkezhet az iNext önvezető BMW.


Nemrég rendezték a BMW 96. éves igazgatói közgyűlését Münchenben, ahol a BMW elnöke, Harald Krüger említett néhány fontos információt a bajor márka jövőjét illetően. Több pletyka is bebizonyosodni látszik, ilyen például a 7-es sorozat fölé lőtt prémiummodell érkezése. Krüger úgy fogalmazott, hogy "bemutatunk egy újabb BMW modellt a luxusosztályban". Ebből még mindig nem derül ki, hogy SUV, azaz SAV lesz-e, ahogy korábban is írtuk. Az Automotive News szerint az új autó - iNext ahogy most nevezik - elektromos és önvezető zászlóshajója lesz a BMW-nek. Harald Krüger hozzáttette: "Újításaink vezető alakja lesz, önvezető rendszerrel, digitális csatlakozással, intelligens, könnyű dizájnnal és teljesen új belsővel, ami az elektromobilitás következő generációját hozza majd az utakra." Az intelligens dizájn akár már arra az állakat ejtő mutatványra is vonatkozhat, amit a BMW Vision Next 100 koncepció vitt véghez a 100. évforduló ünneplésekor Münchenben.
Hirdetés
A közelebbi jövőbe visszatérve 2018-ra várható a legelső X7 modell és a Rolls-Royce SUV is, ami Cullinan kódnév alatt fut egyelőre. A BMW azt is megerősítette, hogy elkötelezettek a CO2 kibocsátás csökkentésében, amit egy sor plug-in hibrid bemutatásával is szeretnének jelezni - az X1 sorozattól egészen a nagy 7-esig. Egyébként itt még mindig nincs vége a sornak, ha azt nézzük, hogy 2018-ban még a nyitott tetős i8 is érkezik, 2020-ra pedig az i5 crossovert tervezi a BMW egy korábbi bejelentése szerint. Úgy látszik, a bajorok tartják magukat mottójukhoz, és tényleg komoly tervekkel várják a következő 100 évet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?