Július 19-én lesz az F1 Magyar Nagydíj

Megvan az F1 versenynaptár: a Magyar Nagydíj lesz a harmadik a sorban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koronavírus miatt csak júliusban startol az F1 idei évada, a Magyar Nagydíj július 19-én, a harmadik versenyhétvégén lesz.

Ma adta ki közleményét és az F1 idei versenynaptárát a jogokat birtokló Liberty Media. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen - előbb Osztrák, majd Stájer Nagydíjként - két versenyt is rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak.
Hirdetés
A mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.
A Forma-1 2020-as módosított versenynaptára (az egyelőre ismert első 8 forduló):
  1. július 3-5.: Osztrák Nagydíj, Spielberg
  2. július 10-12.: Stájer Nagydíj, Spielberg
  3. július 17-19.: Magyar Nagydíj, Mogyoród
  4. július 31-augusztus 2.: Brit Nagydíj, Silverstone
  5. augusztus 7-9.: 70. Évforduló Nagydíja, Silverstone
  6. augusztus 14-16.: Spanyol Nagydíj, Barcelona
  7. augusztus 28-30.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
  8. szeptember 4-6.: Olasz Nagydíj, Monza

Hirdetés
A közleményben hangsúlyozták, az elmúlt két hónapban a Forma-1 vezetése az FIA-val (ejts: efájéj), a 10 csapattal, valamint a partnerekkel és az egyes országos illetékes hatóságaival együttműködve dolgozott azon, hogy elfogadjon egy olyan módosított naptárat, amely lehetőséget teremt a versenyek biztonságos megrendezésére. Hozzátették, a koronavírus-járvány nemzetközi jelenléte és terjedése miatt a további részletek, valamint a naptár fennmaradó részének kidolgozása a következő hetekben történhet meg, és a Liberty Media reményei szerint 15-18 futamra sor kerülhet a mostani idényben, amely decemberben érhet véget.
Kiemelték, egyelőre zárt kapus eseményekre készülnek, de bíznak abban, hogy a nézők visszatérhetnek a pályákra, amint ez biztonságosnak bizonyul.
Hirdetés
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a hungaroring.hu-n olvasható közleményben azt nyilatkozta, végig rugalmasan álltak hozzá az egyeztetésekhez, mert a pálya készen áll, bármikor lehet rajta versenyt rendezni és mindenképpen szerették volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A futam eredetileg augusztus 2-i dátummal szerepelt a 2020-as naptárban.
"A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát" - jelentette ki Gyulay.
"Szeretném megköszönni minden partnerünknek és az összes promóternek a támogatást és az elkötelezettséget a Forma-1 irányába" - idézte a Liberty Media közleménye az F1-et irányító Chase Carey-t.
Hirdetés

Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?