Kábel nélkül tölt a Dodge Dart

Vezeték nélküli kihangosító után vezeték nélküli telefontöltő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfa Romeo Giulietta átalakított padlólemezére épülő Dodge Dartban debütál az autósvilág első vezeték nélküli telefontöltője.


Tavaly ősszel, a Frankfurti Autószalonon már több tanulmányban látható volt a vezeték nélküli telefontöltés, s a beszállítók standjain is sorra lehetett látni a megoldást. Nem kell kábelekkel vacakolni, elegendő a telefont a megfelelő helyre tenni, és már kap is szuflát az akkumulátor.
Hirdetés

Remek megoldás, amely a Dodge szerint elsőként a nemrég bemutatkozott Alfa Romeo Dart szedánban debütál elsőként. Az elsőség természetesen erőteljesen megkérdőjelezhető, hiszen e modellnél is egy, a kereskedőknél megvásárolható Mopar egységről van szó, így utólag gyakorlatilag bármely modellbe telepíthető megoldásról van szó. A rendszer a vele kompatibilis készülékekkel működik, de annak része egy speciális tok, melybe korábbi iPhone-t, Androidos telefont vagy MP3-lejtászót helyezve a tokhoz tartozó, szivargyújtó-aljzatba dugható tápegység tölti az akkumulátorokat. Az új megoldásra egyébként bőven van is szükség, az okostelefonok ugyanis jóval gyorsabban merülnek, mint a korábbi hagyományosak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?