Kabrió haszonjármű a Mercedes-Benztől

Unimog Cabrio Concept - egy legenda jövője

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár nevében ott a Concept, azaz a koncepció jelző, a fura Unimog nem kerül gyártásba. Az ünnepi szerkezet mégsem vész teljesen kárba.


Sejthető volt, hogy a fantasztikusnak ígérkező LEGO Technic készlet csak a jéghegy csúcsa a 60 éves Unimog méltó ünneplése kapcsán, és ez most be is bizonyosodott. A Mercedes-Benz Special Trucks részlege Wörthben prezentálta az Unimog Cabrio Concept (UCC) névre keresztelt tanulmányt, amelyet a multifunkcionális modell tiszteletére alkottak meg. Anno mezőgazdasági gépként indult az Unimog karrierje, de különleges képességeivel, széleskörű alkalmazhatóságával hamar meghódította a világot. Az U 5000 alvázra megálmodott, metálzöldben pompázó UCC nem kerül majd gyártásba, de amint Yaris Pürsün, a wörthi üzem igazgatója elmondta, a szellős fülkével szándékosan utaltak a hajdani legelső, szintén nyitott Unimogra, és a tervezők biztosra vehetően ihletet merítenek majd e rendkívüli prototípusból, amikor a közeljövő Unimog-generációit kezdik megalkotni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?