Kalapáccsal és háromhengeres motorral jönnek a legújabb Volvók

Megmutatta következő generációs kompakt modelljeit a Volvo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

SPA után CMA - új moduláris padlólemezt, vele friss kompakt modelleket hoz a Volvo. Hibridet is, elektromosat is.


Miután a Volvo nagyautós moduláris SPA (Volvo Scalable Product Architecture) platformján az XC90 után befutott az S90 és a V90 is, most a kompakt sor megújítása következik. Nevezetesen a V40, V40 Cross Country nyugdíjazása. Persze még nem most, hanem csak egy-két év múlva. Most még csupán az új modelleket előrevetítő koncepciókat és az új, ezúttal CMA (Compact Modular Architecture) kompakt és természetesen ugyancsak moduláris építőkészletét mutatja a Volvo.
Hirdetés


Ezen várhatjuk az új "40-es sorozatot", melynek két koncepciómodelljét is mutatja már a Volvo. Miként a 90-es soron, itt is lesz hibrid, ám itt nem négy, hanem háromhengeres belső égésű motorral és persze villanymotorral. Lesz továbbá tisztán elektromos is, ám csak azt követően, hogy az a 90-es sorozaton is megjelenik - utóbbi 2019-ben várható. A svédek ismét hangsúlyozzák, hogy 2025-re már egymillió darab részben vagy teljesen elektromos autót értékesítésén szeretnének túl lenni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?