Kalapács alatt a legidősebb Bentley

Eladó a Bentley első modellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztusban, az Egyesült Államokban kerül árverésre az egyik legidősebb Bentley.


A limitált szériáknál rendszerint fontos kérdés, hogy az adott példány hanyadik a sorban. E Bentley azonban az egész Bentley történetében a harmadik, hiszen 1921-ben készült el az 1919-ben alapított, tapasztalatainak egy részét az első világháborúban, repülőgépmotorokkal szerzett autómárka első, 1921-től 1929-ig gyártott 3-litre, magyarul "háromliteres" szériájából. Noha e példány élete zömét versenyeken töltötte, gyakorlatilag gyári állapotnak örvendhet, pont úgy ragyog, mint mikor első tulajdonosa átvette, és ami még fontosabb, ezt gyári elemeivel teszi.

Noha a kiállításra kerülő példánynál két idősebb és ezáltal értékesebb Bentley is lehetne, az első már teljesen megsemmisült, a másodiknak pedig már több elemét is cserélték. Ez alapján nem meglepő, hogy a gyűjtők szerint az 1919-ben alapított márka, és jó eséllyel az összes autó legértékesebb példányaként kel majd el a neves Gooding & Company aukciósház Pebble Beach-ben tartandó árverésén a 90 éves példány.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?