Kalapács alatt a Miami Vice Ferrarija

Nem csak olyan, ez az egyik eredeti, a Miami Vice sorozatban is használt Testarossa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha egy Ferrari Testarossa fehér, az már összeköthet a Miami Vice-szal, a ’80-as évek egyik legmenőbb sorozatával. Ez viszont nem csak olyan, hanem az egyik eredeti Miami Vice Testarossa.


Már csak azért is többet ér egy Testarossa, ha fehér, mert úgy már sokakban különös érzéseket kelt, mivel összeköthetik a ’80-as évek egyik legmenőbb televíziós sorozatával, a Miami Vice-szal. Sonny Crockett egy hófehér Testarossával száguldozott a képernyőn, pontosabban ezzel a példánnyal. Az egyik eredeti, a sorozatban is használt Testarossa kerül most kalapács alá Amerika egyik legrangosabb árverésén, a Barrett-Jacksonon. Egy Testarossa még darabokban is vagyonokat ér, hát még a lehető legjobb történettel a háta mögött.
Hirdetés
A sorozat Corvette-ből átalakított Ferrari 365 GT/S 4-ét váltotta a Testarossa. A Ferraritól akkor két valódi sportkocsit vásároltak, ez eredetileg fekete volt, és olyat tud, amit az új Ferrarik már sosem fognak: manuális váltós. A sorozat 1989-es utolsó epizódja után egy raktárba került, 4,9 literes, 12 hengeres (180 fokos hengerszöget bezáró, azaz boxer elrendezésű, de V12-es építési elvű) motorjára 8000 dollárt költöttek, tehát csak a motorfelújítás került 3 millió forintba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?