Káosz várható az összes hazai határátkelőnél

Július 1-én jön az e-útdíj, és várhatóan a fejetlenség is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ütött az óra, hétfőtől jön az elektronikus útdíjfizetés. A legtöbb fuvarozó számára egyelőre személyesen vásárolandó jeggyel, azaz nem teljesen elektronikusan.

Kényelmes dolog a matricás, idő alapú útdíjfizetés. Ha megveszi az ember, onnantól kezdve mehet amennyit csak akar. Éves matricát eddig is csak a személyautók, illetve a személyszállító autóbuszok számára lehetett vásárolni itthon. Teherautókra napi, heti és havi jegyek léteztek, illetve léteznek még a hét, és egyben a hó végéig. Július 1-én jön ugyanis a 3,5 tonna feletti tehergépjárművek számára kötelező e-útdíj, azaz a használattal arányos útdíjfizetés.
Miként arról már korábban beszámoltunk, a fizetés kapcsán a HU-GO névre keresztelt, a korábbi hírekkel ellentétben a magyar mellett egyelőre csak angolul és németül elérhető weboldal[/url] ad tájékoztatást. További segítségként a +36 1/688-6060 számon elérhető információs vonal is segít eligazodni a fuvarozóknak.
Hirdetés
Érdemes is tájékozódni, ugyanis aki az említett oldalon elérhető díjköteles utak valamelyikére kíván hajtani teherautójával, s még nem rendelkezik regisztrált, feltöltött egyenlegű fedélzeti eszközzel, az bizony vagy szintén regisztrált és egyenleggel rendelkező felhasználóként vagy az értékesítési pontok valamelyikén köteles útdíjat fizetni. Vajon lesz káosz hétfő reggel?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?