Kémfotókon a Kia Sportage

A Hyundai ix35 után felvarrják a Kia Sportage ráncait is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután a Hyundai újított az ix35/Tucson modellen, a konszerntestvér Kiánál is eljött az idő fejleszteni a Sportage szabadidő-autót.

Őszintén szólva, a Sportage az egyik legszebb és legmerészebb kinézetű Kia-gyártmány, de szüksége lenne egy frissítésre, mivel 2010-ben tört be a piacra. Azóta, valljuk be, egy kissé elavult.
Bár erősen álcázták, a burkolat alatt is jól látszik, hogy újak a fényszórók, a LED-es nappali fénysor, megújultak a ködlámpák és változtak a hátsó lámpaburák is. Azonban az SUV kinézete nagyjából a régi maradt. A szemfüles fotósok bekukkantottak az szabadidő-autó utasterébe is, az első képek elárulják, hogy a Sportage is megkapja a cee’dből ismert flexsteer rendszert (amivel a kormányzás direktségét lehet változtatni a komfortos és a sportos között), de a korábbinál jobb és nagyobb tudású információs és szórakoztató egységet is beépítenek a kocsiba.
Hirdetés

Arról nem szól a fáma, hogy új motorok is bekerülnének a kínálatba, a 2014-es Sportage-ben dolgozó erőforrások feltehetően csak a környezetbarátabb verziói lesznek a már létező CRDi és GDi motoroknak. A koreaiak már dolgoznak egy új 1,2 literes T-GDi turbós benzines motoron. Ezt az európai piacra szánját, feltehetően ezzel kívánják leváltani az öregecske 1,6 literes benzinest. Még túl korai lenne kimondani, hogy ezt megkapja majd a frissített Sportage.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?