Ken Block saját védjegyű Transitot kapott

Újabb Ford Transit az M-Sporttól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fekete, sportos dobozossal állt elő az M-Sport, ami WRC-s irányzata ellenére nem egy WRC pilótájuk, hanem Ken Block nevét kapta.


A britek agymenése, miszerint szeretnek a Transitból sportautót csinálni, már jó pár évre visszanyúlik. Régi szép idők, mikor még nem Ken Block nevét viselték a Ford Transitok, hanem Colin McRae WRC festését. Igaz ez a Colin McRae Rally játékokra is, amik már Dirt néven futnak és Ken Blockra épülnek. Nem tudom, McRae-re valamiért jobban felnéztem. Mindegy, változnak az idők, de a britek még mindig britek. Fenntartva a hagyományt az M-Sport újabb zseniális Ford Transitot adott ki a kezei közül, ami a Ken Block Edition nevet kapta.
Nem egy kishaszonjármű az első, ami eszünkbe jut, ha Block úrra gondolunk, sokkal inkább menne hozzá egy Focus RS - amit vele teszteltek a fejlesztés alatt - vagy egy Mustang, bár az inkább Vaughn Gittin Jr. játékszere, ha Amerikában maradunk. Úgy látszik, hogy az amerikai pilóta is így van ezzel, hiszen hozzátette: “Mindig is gondoltam, hogy egyszer saját dedikált Ford modellem lehet, de soha nem gondoltam volna, hogy ez egy furgon lesz. Bár így is nagyon tetszik, mert szuper praktikus ha a három gyerekkel és a feleségemmel kell utazni.”
Hirdetés
A külső megjelenést a szintén M-Sport felkészítésű Ford Fiesta WRC-k inspirálták, kapott egy jóféle szélesítést, új lökhárítókat, az ültetett futóművön pedig könnyűfém felnik feszítenek. A beltér kézzel varrott bőrkárpitot és speciális sötétített részeket takar, ami a fényszórókon és a Ford emblémákon köszön vissza. Persze a Ken Block stílus sem maradhatott el. Rallycross autójának egyedi mintája a teherautó oldalán és a belterében is több helyen visszaköszön. A hátsó lámpa mellett az autogramja is elfért. Az egyedi Transit már év végén kezdi eladásait Európa szerte, árának megismerésére a nyár közepéig kell várnunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?