Kénytelen újra Aventodorokat gyártani a Lamborghini

Az utolsó Aventador példányok az elsüllyedt Felicity Ace hajón utaztak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A március elején elsüllyedt hajón összesen 438 millió dollárnyi áru veszett a mélybe. A Volkswagen csoport járműveiből álló rakomány nagy része pótolható, azonban a fedélzeten utazó Lamborghini Aventador Ultimae gyártása időközben már befejeződött.

Több ízben beszámoltunk a február közepe óta céltalanul hánykolódó Felicity Ace teherhajóról, mely végül minden törekvés ellenére március elején elsüllyedt. Akkor ugyan még csak pletykaként járta be a sajtót a híresztelés, miszerint a fedélzeten utazott számtalan méregdrága Lamborghini is, nemrég az olaszok bejelentették, kénytelenek újra legyártani azt a 15 Aventador Ultimae-t, mely a már említett hajón utazott. Stephan Winkelmann, a Lamborghini igazgatója elmondta, az említett Aventadorokon kívül további 70 autójuk veszett oda, de azok pótlása nem jelent gondot, hiszen azok a modellek jelenleg is gyártásban vannak - a legtöbb ilyen autó egyébként az olaszok SUV-ja, az Urus.
Hirdetés
A Volkswagen csoport másik luxusmárkája, a Bentley jelezte, máris sikerült pótolniuk az elsüllyedt 189 autónak több mint a felét. A fennmaradó hiányt az idei év második felében fogják pótolni. Markus Duesmann, az Audi igazgatója szintén jelezte, mind az 1800 autójukat pótolni tudják, de pontos időpontot nem közöltek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?