Kés alá feküdt a Freelander 2

Finom modellfrissítésen esett át a Land Rover Freelander 2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hat évvel piacra lépése, és két évvel utolsó finomabb átalakítása után a Land Rover ismét kozmetikázta a Freelander 2 megjelenését, a legfontosabb változások az utastérben történtek.


Finom kozmetikai ecsetvonásokkal, új külső fényekkel, csinosabb, elegánsabb beltérrel, jobb felszereltséggel, bizonyos piacokon pedig új motor bevezetésével frissítette kompakt terepjárójának megjelenését a Land Rover. Kívülről az elöl és hátul egyaránt modernebb megjelenésű, LED-ekkel világító lámpatestekről, a hűtőrács és a ködlámpák módosított kiviteléről, valamint új könnyűfém felnijeiről lehet felismerni a megújított Freelander 2-t. Három újfajta külső színt is kínálnak: az Aintree zöld és a Mauritius kék mellett harmadikként feltűnő Havana véleményünk szerint valamilyen barnás árnyalat lehet.
Hirdetés

Ennél sokkal több minden történt az utastérben, ahol az áttervezett középkonzolt immár 7 colos, színes érintőképernyő uralja, melyen keresztül számtalan funkció, köztük a navigációs rendszer és a 380 illetve 825 wattos teljesítménnyel kapható prémium kivitelű Meridian hifi beállításai is vezérelhetők. Az összkerék-hajtás állítására szolgáló tekerentyű sima nyomógombnak adta át a helyét, és a karos kéziféket elektronikus váltja, amivel jelentős mennyiségű helyet szabadítottak fel a váltókar körül.
A műszerfal két kerek órája közé tett 5 col átmérőjű kijelzőn jelennek meg az autóval kapcsolatos legfontosabb adatok, mint az üzemanyagszint, a folyadékok hőmérsékletei, az aktuális sebességi fokozat, a haladási sebesség, a kiválasztott Terrain Response beállítás, vagy mondjuk a kézifék állapota. További újdonság a hátrafele figyelő parkolókamera, vagy a többféle berendezés beszéddel történő vezérlését biztosító "Say What You See" hangvezérlési funkció.

Piactól függően a felszereltségi szintek és a motorválaszték is változott: a tengerentúlon a 3,2 literes hathengeres benzinest az Evoque-ban is elérhető kétliteres turbómotorral és hatfokozatú automata váltóval váltották fel, az Egyesült Királyságban pedig megjelent a Windsor bőrüléseket, prémium kárpitozást és 19 colos egyedi kivitelű felniket tartalmazó HSE LUX felszereltség. A ráncfelvarráson átesett Freelander 2 élőben először az augusztus 29-én kezdődő Moszkvai Autószalonon lesz látható, és már idén ősztől ezt a változatot kínálják a kereskedések világszerte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?