Készül a radikálisan új Ford Ka

2014-ben Startol a következő Ford Ka

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem rontottuk el a címet, nem betűhiba a nagy S, csupán egy tanulmányautó neve van elrejtve a szövegben.


A Start Concept önmagában nem újdonság, hiszen a Pekingi Autószalonon már bemutatásra került a tanulmány, így a hangsúly most azon van, hogy erősen körvonalazódik, a Ford mit is szeretne kezdeni a jó formájú kis kocsival. A legfrissebb állás szerint a jelenleg FIAT 500-rokon Ka következő generációja a Start alapján kerül kifejlesztésre, felhasználva számos újdonságot, mint például a vázszerkezetre könnyen rögzíthető festett karosszériaelemek technológiáját. A tanulmányt a kaliforniai Ford’s Strategic Concepts Group Studios hozta össze, és a hírek szerint a széria kisautó megalkotása is házon belüli feladat marad. A kitűzött célok között szerepel, hogy Fiestánál olcsóbb és takarékosabb legyen a modell, de ez ne menjen a karakter rovására, tehát várhatóan nem egy unalmas külsejű szappantartóval fognak a mesterek előállni – ha tartják a Start mutatta irányt, e felől nyugodtan aludhatunk. Nagyon fontos elem a képletben a motor, egy új EcoBoost benzines, amely igazodik az aktuális trendhez: 1.0 liter, 3 henger, turbó, start/stop rendszer, és remélhetőleg 100 g/km alatti szén-dioxid kibocsátás, ám úgy tudható, a környezetvédelem nem menne a teljesítmény rovására, mert 120 lóerőről csiripelnek a madarak. Ugyancsak fontos információ, hogy a fedélzeten megtalálható lenne MyFord Mobile, amely egyetlen érintőképernyőre csoportosítja az összes funkció (pl. légkondicionáló, navigáció) vezérlését, és telefonként is használható.
A Startból lett kisautó várhatóan 2014-ben jelenne meg a Ford kínálatában, de Európába csak akkor jönne, ha már Kínában, Indiában és Dél-Amerikában megtörtént a bevezetés. Az Egyesült Államokban szintén tervezik a piacra dobást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?