Két év múlva jön a teljesen önvezető Tesla

A Tesla 2019-ben már vezető nélkül is képes lesz autózni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autógyártó első számú embere, Elon Musk nemrégiben arról beszélt, hogy két év múlva már 100 százalékban önvezető Teslák kerülnek szériagyártásba.


A legtöbb autógyártó 2020-ra ígéri a teljesen önvezető modelleket, a Tesla viszont ismét különcködik. Elmondásuk szerint a többiek előtt egy évvel, azaz 2019-ben már olyan modelleket kínálnak majd, amelyekben semmiféle emberi beavatkozás nem szükséges az önvezető funkciókat tekintve. Természetesen nem kell arra gondolni, hogy üresen, vezető nélkül is látni fogunk majd Teslát a forgalomban, az emberi jelenlét minden esetben szükséges.
Hirdetés

Elon Musk szerint a technika hardveres része már most is alkalmas minderre, csupán a szoftverek nem elég kifinomultak még, hogy ez megvalósuljon. Két évnyi programozás és tesztelés minden bizonnyal elég lesz nekik, a hatósági kormányzati engedélyek viszont csak 2020-tól engedik majd az autonóm funkciók maximális kihasználását, addig tehát a sofőr éber jelenléte szükséges lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?