Két Guinness világrekordot döntött egyetlen drifttel ez a Škoda

Škoda Enyaq RS iV a hóban: így döntött világrekordokat a csehek elektromos SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A "Világ leghosszabb egybefüggő jégdriftje egy villanyautóval" címnél sokkal menőbb az Enyaq RS iV másik friss Guinness világrekordja, ugyanezen kategóriának a trófeáját ugyanis minden más meghajtással szerelt modell között nézve is elvitte. Íme a videó!

A Škoda sofőrülésben Richard Meaden újságíróval két legyet ütöttek egy csapásra a csehek, ugyanis a 7,351 kilométeren keresztül kontrolláltan tartott drift egyszerre két világrekordot is felállított. A svédországi Östersund mellett, egy befagyott tó jegére felhúzott, 188,5 méteres körpályán végrehajtott mutatvány egyszerre volt "A világ leghosszabb jégdriftje" és "A világ leghosszabb jégdriftje elelktromos autóval".
Hirdetés
A korábbi rekordot Kínában állították fel tavaly áprilisban, ám ekkor egy átépített Subaru Impreza WRX STi körözött 6,231 kilométert, míg a jelenlegi rekorder felállásban egy teljesen gyári autóval sikerült még ennél is többet összehozni. Az autón 20 colos felnik, illetve elöl a Michelintől származó Däckproffsen 245/35-R20 abroncsok, hátul pedig a Nokian Hakkapelitta 255/45-R20A gumijai dolgoztak a jégen, a tökéletes kombináció megtalálásához öt teljes napon át dolgoztak és próbálkoztak kint a hidegben, az autó és a sofőr összesen 18 órát töltött a pályán. A Guinness világrekordok egyik hitelesítője és egy nemzetközileg elismert driftbíró, David Kalas jelenlétében zajlott rekorddöntést végül 15 perc és 58 másodperc alatt, 39 kör megtételével, 48,69 és 31,64 km/h közötti sebességgel sikerült megvalósítani 2023 január 19-én, délelőtt 11 óra 5 perckor. A rekorddöntésről készült videót alább tekinthetitek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?