Két nő, két eset

Kaltenborn történelmet írt, De Villota újjászületett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Női csapatfőnöke lett egy F1-csapatnak, jelesül Kaltenborn asszony vezeti már a Saubert. A bizarr balesetben félig megvakuló De Villota megtanult másképp látni.

Papírforma, hogy a lassan 70 éves, már "csak" az igazgatótanács elnökeként tevékenykedő Peter Sauber részleges visszavonulásával Monisha Kaltenborn lett a Sauber-Ferrari első embere - a rég rebesgetett váltást Japán után, Korea előtt jelentették be. Ami a hírt érdekessé teszi, hogy a cég harmadát tulajdonló indiai-osztrák asszonyság a Forma-1 történetének első női csapatfőnöke. Büszke és céltudatos, a Sauber bácsi meg tudja, jó kezekben van az üzlet. A csapat jól muzsikál, mindenki elégedett.
Hirdetés
Más: a spanyol Hola magazinnak interjút adott az a María de Villota, aki júliusban olyan súlyos balesetet szenvedett a Marussia egyenesfutási tesztjén, hogy a bizarr bukás a jobb szeme világába került. "Tisztán emlékszem mindenre" - mondta a baleset óta először nyilvánosság elé álló, a Roxette Marie Fredrikssonját - keserű kényszerűségből - kalózosan idéző spanyol versenyző. "Amikor magamhoz tértem, rengetegen voltak körülöttem. Azt hittem, hogy FIA kivizsgáláson vagyok, ezért angolul kezdtem el beszélni, aztán édesapám szólt, hogy spanyolul mondjam, mert anyu egy kukkot sem ért. Aztán beugrott, mi történt, s miért a csődület."
"Amikor először megláttam magam a tükörben, eléggé megijedtem. Több mint 100 öltés volt az arcomon, s megvakultam a jobb szememre. Ma viszont így is többet látok a világból, mint azelőtt. Eddig az óra ellen versenyeztem, de már tudom, néha meg kell állni, s átértékelni a dolgokat. A fejem még mindig nagyon fáj, s nem tudni, meddig még. Nem érzem az ízeket és az illatokat sem" - árulta el a kórházakban töltött hónapokat követően otthonában gyógyuló De Villota, aki a pályafutásának folytatását firtató kérdésre így felelt: "Még nem tudom, hogy lesz. Volt már más is, aki elvesztette az egyik szemét, mégis vezethetett. De való igaz, hogy perspektivikus látás nélkül nincs meg a kellő térérzékelés. Az álmomat, hogy vezessek a Forma–1-ben, elértem."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?