Két turbóval szebb az élet: BMW Alpina B6

Alpina B6 Biturbo Convertible: BMW kabrió hedonistáknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alpina B6 Biturbo: V8-as biturbó került a 6-os BMW kabrió motorterébe.


Vászontetős BMW-vel bővíti izommodelljeinek sorát az Alpina. A BMW Alpina B6 Biturbo Convertible egy hatos BMW kabrió, biturbó V8-as motorral. Ilyet 650i néven egyébként a BMW is kínál, 407 lóerővel, itt azonban a csúcsteljesítmény kereken 100 lóerővel több, azaz 507 LE, a maximális nyomaték pedig 700 Nm. Így az Alpina gépe teljesítményével a korábbi M6-ost hozza, nyomatékával pedig azt is jócskán lepipálja, miközben fogyasztásával (~11 l/100 km) és CO2-emissziójával (255 g/km) jóval takarékosabb, illetve tisztább annál.
Vélhetően jobban érdekli azonban az Alpina-vásárlókat, hogy az álló helyzetből 100 km/h-ra 4,8 másodperc alatt gyorsuló B6 Biturbo Convertible az Alpina állítása szerint 300 km/h fölötti sebességre is képes lenne, de a gyáriak megtartották a becsületbeli 250 km/h-s korlátozást.
A BMW Alpina B6 Biturbo Convertible-t a Frankfurti Autószalonon mutatja be a német törvények szerint önálló autóépítő cégnek minősülő BMW-tuner, utána már a kisebb üzemeké a pálya, lehet kivenni a gyári sebesség-limitert, és jöhetnek a licitek, ki tudja a leggyorsabb tempót elérni a bajor vászontetőssel?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?