Két új gyorstölő és ingyenes parkolás Budapest I. kerületében

Ingyenes parkolás és gyorstöltés a budai Várban - a zöld rendszámos villanyautóknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két új gyorstöltőt adtak át a budai Vár közelében, a Budavári Önkormányzat ráadásul ingyenes parkolást is ad már a zöld rendszámos villanyautóknak.


Ingyenesen, de csakis regisztrációval használható villanyautó-gyorstöltőket adott át a Budavári Önkormányzat az I. kerületi Lovas úton és a Várkert Bazár mélygarázsában. A kártyákat a Kapisztrán téri Ügyfélszolgálati irodán, egyszeri 2000 forintért igényelhetik az ügyfelek.
Hirdetés

Az új, egyszerre 2-2 villanyautó töltésére képes gyorstöltőket a Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó európai uniós program részeként adták át. Az esemény sajtótájékoztatóján György István. Budapest kormánymegbízottja elmondta, a Nemzetgazdasági Minisztériumban most készül az a tervezet, amely tartalmazza a zöld rendszámos autók használatához kapcsolódó kedvezményeket. Ezeket heteken belül megismerhetjük. Az önkormányzatok is biztosíthatnak ilyen engedményeket; az I. kerület elsőként tette ingyenessé a parkolást a zöld rendszámos autóknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:12
    Permalink

    A belső égésű motorok ne jöjjenek be a városba, mert itt nem állhatnak meg, csak sok pénzért. Jön a dugódíj és fellélegezhet végre a város. Megszűnik az átmenő forgalom. A belső égésű motorral szerelt autók száma csökkenni fog.

  • 2017.10.28. at 12:12
    Permalink

    Újabb furcsa anomália, hogy akik haladás közben elvileg helyileg nem szennyezik a levegőt, azokat ingyenes parkólóba küldik, de pl. a vw dieseleket pedig a boros árral elriasztják a parkolástól, hagy szennyezzenek tovább ugyanazon a helyen ‘megállás nélkül’. 🙂

Vélemény, hozzászólás?