Ki vezet a legtakarékosabban?

Shell takarékos vezetési verseny

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő heti versenyével a legtakarékosabb autóvezetőt keresi a Shell. A nevezés nem nyílt, a játszma zárt körű, ismert személyek, azaz celebek és a média képviselői a résztvevők.

Új, már szeptember eleje óta forgalmazott üzemanyagával a Shell szerint minden eddiginél takarékosabban lehet autózni. Állítólag tankonként akár 1 liter is megspórolható, hozzátesszük, ha erre figyel a sofőr. Most Magyarország legtakarékosabb autóvezetőjét keresi a Shell: jövő héten egy takarékosságáról híres Volkswagen Golf TSI-vel mérkőzhet néhány ismert személy, így Dér Heni, Horváth Éva, Rubint Réka, Bochkor Gábor, Gáspár Laci, Ganxta Zoli és Schobert Norbert, hogy kiderüljön, vajon melyikük jut tovább 1 liter Shell EcoFuel benzinnel.
Mivel ezúttal az autó és az üzemanyag tökéletesen, valamint megközelítőleg az egyéb tényezők is egyeznek majd, valóban a sofőrön múlik, hogy ki, milyen fogyasztást ér el. Annak a kimutatása azonban, hogy jelent-e 1 literes (két tankolás között, 50 literes tankot feltételezve, azaz mintegy 2 százalékos) spórolást a Shel EcoFuel választása a többi üzemanyaghoz mérten, igen körülményes lenne, ugyanis akár a guminyomásminyomás, vagy az autóban szállított személyek száma is számíthat ennyit. Így marad tehát a lehetőség: vagy elhisszük a Shell laboratóriumi méréseit, vagy nem.
Az új üzemanyag kapcsán egy hét múlva nem csak arról számolhatunk majd be, hogy ki nyerte a celebeket mérkőztető Shell FuelSave 1 Litre Celebrity Challenge-t, azaz a Shell által az ismert személyek számára rendezett üzemanyagtakarékossági versenyt, hanem a Shell FuelSave 1 Litre Media Challenge-en elért saját eredményünkről is. Azt azonban nem fogjuk megtudni, hogy egyéb üzemanyaggal mennyit fogyasztanánk az adott távon, az adott autóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?