Kicsi az EcoSport, de erős – új Ford SUV

Hivatalosan is bemutatkozott a Ford EcoSport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford az értékesítés első helyszínének kiszemelt Indiában mutatta be a kompakt crossovert.

A várakozásoknak megfelelően a Ford az Új-Delhi Autószalonon bemutatta a Fiesta-alapú EcoSport kompakt crossover majdnem sorozatgyártásra érett verzióját.
Az átformált kisautó legjellegzetesebb külső elemei az Evos tanulmányra utaló orr-rész és a hátsó ajtóra illesztett pótkerék. A bemutató helyszínét az indokolja, hogy itt kerül majd először piacra a később a világ közel száz országában értékesítésre kerülő típus.
Bár motorja alig egyliteres és csak három hengerben pöfögnek a dugattyúk, a közvetlen befecskendezésnek és a turbófeltöltésnek köszönhetően sikerült 120 lóerős teljesítményt, és 1300-4500 1/perces fordulatszám között jelenlevő 170 Nm-es nyomatékot kicsiholni belőle.
Hirdetés
Az öntöttvas motorblokk jelentősen csökkenti a motor bemelegedéséhez szükséges energiaigényt, és a hozzá kifejlesztett “osztott hűtőrendszer” is hozzájárul a gyorsabb melegedéshez, így csökkentve a fogyasztást, aminek pontos adatait azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?