Kicsiben is menő Paul Walker Supráját felújítani!

Egy modellautó restaurációja is lenyűgöző művelet, főleg, ha egy híres darab

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak a filmekben látott autós üldözéseket lehet eljátszani modellautókkal. Jellegzetes momentum az autós filmek zsánerében, hogy egy-egy romhalmazból építenek használható gépet a főhősök. Ezt is lehet utánozni modellautókkal.

Emlékeztek még az első Halálos Iramban filmre? A jelenetre, amikor a Paul Walker által alakított Brian O’Conner egy korábbi gyorsulási versenyen elvesztett Toyota Supra romjaival jelent meg Torettóéknál? A filmben szereplő autó felújítására már nincs szükség: a forgatásra készült, különlegesen átépített, élénk narancssárga Suprát 2015-ben kifogástalan állapotban adták el. Azonban úgy tűnik, hogy egy ukrán srác megirigyelte magát a felújítás munkálatait, és újra elvégezte azt. De nem egy igazi autóval! A Good Restore YouTube-csatorna gazdája ugyanis nem akart dollárezreket fizetni egy kellőképp lepukkadt Supráért, úgyhogy talán a közeli óvodák kukáiban, illetve a lakótelepi homokozók mélyén kezdett el keresgélni. Meg is találta, amit keresett: egy „lerobbant” állapotú modellautót. Legalábbis így képzelnénk elsőre, az igazság viszont valószínűleg az, hogy saját maga alakítja a makulátlan modelleket olyanná, hogy úgy tűnjön, évek óta az utcán hevernek. De a lényeg amúgy is a felújítás művelete.
Hirdetés

Hiszen ez is lenyűgöző, aprólékos munka, akár egy igazi autó restaurációja. Elemeire szedte a játékautót és egyenként foglalkozott a darabokkal. A végén a bukókerettől kezdve a valóságban nagy kincsnek számító TRD motorházfedélen át a kéjgázpalackokig minden apró részletet kezelésbe vett. A 2JZ blokk megjelenését sem hanyagolta el, és miután a lámpatestek és a valódi rácshálóból kialakított hűtőmaszkot is a helyére illesztette, Paul Walker aláírásával koronázta meg a munkát. Az alábbi videón nézheted meg a munkát.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?