Kínai blama a BMW-nél

BMW 6-os sorozat GranCoupe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy kínai honlapon az eddig titkolt BMW 6-os GranCoupe bukkant fel. Pontosabban az autó számítógépes grafikája, de már ez is elegendő, hogy Münchenben bosszankodjanak.


A BMW már korábban bejelentette, hogy méltó módon szeretne válaszolni az Audi és a Mercedes-Benz négyajtós kupéjára, ezért a 6-os sorozaton alapuló GranCoupe Concept alapján kerül kifejlesztésre az A7, illetve a CLS ellenfele. Erről már nem is írtunk volna, azonban porszem került a gépezetbe. Münchenben titkosan kezelték a projektet, azaz semmilyen hivatalos információ, rajz, fotó nem került ki az autóval kapcsolatban - eddig. Ugyan a hivatalosság ténye most sem erősíthető meg, ám nem vitás, olyan képek bukkantak fel egy kínai honlapon, amelyeken 99 százalékos biztonsággal a tanulmányautó szériaváltozata látható. Állítólag szabadalmi eljárás mellékleteként születtek a számítógépes grafikák, és ismerve az új 6-os sorozatot, a rokonság egyértelmű. A tervek szerint a BMW jövőre dobná piacra az új modellt, és kezdetben egyetlen 3,0 literes, feltöltéses benzines erőforrásra lehet számítani: szimpla turbóval 324, duplával 413 lóerősnek jósolható a GranCoupe motorjainak teljesítménye.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?