Kiszivárgott: i3 néven kapnak elektromos hármas BMW-t a kínaiak

A hazai piacon a Mini Cooper SE lép a BMW i3 helyébe, míg Kínában egy szedán viszi tovább a nevét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW 3 méreteivel és "villanyosított" dizájnjával lép a kínai piacra az új i3, mindezt olyan fotók bizonyítják, amelyeket nem szabadna látnod. Mutatjuk a kiszivárgott képeket!

Nemrég beszámoltunk róla, hogy 9 év után idén búcsúzik a BMW közkedvelt villanyautója, az i3. Európában hivatalos utódja nem lesz, ellenben a cégcsoport kínálatában marad mit venni helyette: a Mini Cooper SE tökéletes alternatíva lehet azoknak, akik eredetileg egy új i3-ra vágytak volna.

Ami viszont már biztosan nem tűnik el a kisautóval, az a neve: az i3 logót kapja majd a 3-as BMW elektromos változata Kínában.

Mindez nem csak a képzelet szüleménye a fent látható távoli fotó láttán, a népköztársaság Ipari és Információs Technológiai Minisztériumánál ugyanis le kell védetni az autók dizájnját. Jól sejtitek: a minisztérium szabadalmaztatott formatervei között már 2021 decembere óta ott pihennek a fotók ugyanerről a modellről, az autó hátulján az i3 felirattal. A minisztérium információi szerint a náluk járt i3 eDrive 35L modell a hátsókerék-meghajtású, 335 lóerős, nyújtott tengelytávolságú változat. Ebben a formában - főleg a tengelytáv miatt - biztosan nem érkezik majd Európába az újdonság, ám nem kizárt, hogy valami hasonló jöjjön. Valamilyen szintű igény jó eséllyel lenne rá, már persze akkor, ha az az i4 névre keresztelt, hasonló méretű elektromos kupé, amelyet nemrég mi is kipróbáltuk, nem tudna teljes mértékben helyettesíteni egy megszokott szedánt a piacon.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?