Kivonulhat Angliából a General Motors a Brexit után

Az Astra és a Vivaro gyártása is a főkontinensre kerülhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Vauxhall néven jelen lévő General Motors fél az Egyesült Királyságot később sújtó adóktól, ezért költöztetné brit gyárait.


A legfrissebb hírek szerint az Egyesült Királyságban gyártóként is jelen lévő márkák közül a General Motorsnál a legvalószínűbb, hogy az európai kontinensre költözteti üzemeit a Brexit, azaz az Egyesült Királyság Unióból való kilépése után.
A GM tulajdonú Vauxhall jelenleg az Astra hatchbacket gyártja Ellesmere Port üzemében és a Vivaro egyterűt Lutonban, de nagy eséllyel Németországba vagy Lengyelországba költöztetheti ezen típusok gyártását az LMC Automotive előrejelzése szerint. Ezzel bevédené magát a General Motors az esetleges későbbi, EU által előírt brit exportadótól, ami előreláthatólag 2021 környékén következhet be. Az Autonews tovább ment, szerintük Ellesmere Portot a bezárás fenyegeti, hiszen náluk van a legalacsonyabb kihasználtság az összes valamit érő autógyár közül az országban, mindössze 25%.
Hirdetés

A GM egyébként már 1964 óta gyárt itt autókat, és a Vauxhall egyik szóvivője szerint az gyár folytatja munkáját, ahogy eddig is, amíg a brit kormány alá nem írja egyezményét az Európai Unióval a jövővel kapcsolatban. Az után újratervezés következik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?