Kocka kupé a ’80-as évekből – a nap retro videója!

Múltidézés Volvo 780 Coupéval

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdemes néha a Motorweek csatornájára tévedni a legnépszerűbb videómegosztón. Olykor-olykor nagyszerű retro videókat posztolnak korabeli tesztekről. Most például egy különleges Volvóról

Egészen az 1985-ös Genfi Autószalonig kell visszautazni az időben, hogy friss pompájában láthassuk a Volvo kétajtós kupéját. Amit ráadásul a Bertone stúdió tervezett! Az európai márkakereskedésekben 1986-ban jelent meg, az amerikaiaknak pedig még egy plusz évet kellett rá várniuk. A videó is ezért 1987-es, és nagyon hangulatos. viszont nem hangzik el benne, hogy Olaszországban készült a Bertone torinói műhelyében, összesen 8518 darabot szereltek össze, persze a fő egységek és karosszéria elemek Göteborgból érkezte. A 780 Coupé módosított motorháztetőt, tetőt, illetve csomagtér-fedelet kapott, a C-oszlopokat is szélesebbre rajzolták, és más szögben nyúlt hátra, lényegében ez utóbbi megoldás miatt nevezhetjük kupénak.
Hirdetés
Az ajtó- és ablakkeretek matt fekete fényezést kaptak, ezeket az elegancia jegyében krómcsíkokkal ki is emelték. Motorpalettáján a közel 150 lóerős, 2.8-as V6-os PRV erőforrás mellett négyhengeres turbós, illetve egy dízel is megtalálható volt, egészen a modell 1991-es nyugdíjazásáig. Ha még nem hallottál róla, vagy épp nosztalgiáznál, nézd meg az alábbi videót!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?