Kombi változatot kaphat a Volkswagen Arteon

Nem is egy sima kombi, hanem egy formás Shooting Brake jöhet a VW Arteonból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem túlzás azt állítani, hogy a Volkswagen paletta legdögösebb darabja az Arteon, ám elképzelhető, hogy szépségben a négyajtós babérjaira törő kombi érkezhet.

Jó lóra tett a Volkswagen, amikor 2008-ban elkészítette a konzervatív vonalakkal operáló Passat kupésított, sportosabb megjelenésű változatát. A kétezres évek első évtizedében még igen ritkának számított a négyajtós kupé forma, a Passat CC mellett csupán a Mercedes kínált lapos négyajtóst a CLS személyében, ám manapság számos gyártó palettáján elérhetőek az ilyen modellek. A Passat CC (a ráncfelvarrás után Volkswagen CC) név ugyan nyugdíjba vonult 2017-ben, ám a koncepció nem, Arteon néven jött a folytatás.
Hirdetés
A sajtó a napokban faggatta a Volkswagent a jövőbeli terveiről, a német gyártó pedig elárulta, hogy az emdeni gyárat az MEB platformra épülő elektromos autók gyártására készítik fel, ebben az üzemben jelenleg a Passat négyajtós, kombi és Alltrack változata készül az Arteonnal kiegészítve. Ám a Volkswagen jelenlegi középkategóriás modelljei nem sokáig gördülnek ki az emdeni kapun, ugyanis a gyártás 2021-ben Brémába költözik, az új helyszínen viszont elkezdődik egy még titokzatos Shooting Brake változat gyártása is, amely vélhetően az Arteon kínálatát bővíti majd. Az új modell kinézetéről még csak virtuálisan megrajzolt feltételezések keringenek, ám vélhetően igen kívánatos köntöst kaphat az ötajtós. Ugyanakkor a Passat mozgalmas évek elé néz, mivel 2023-tól (ami nagy valószínűséggel a Passat B9 megjelenésének éve lesz) a gyártása a csehországi Kvasinyba költözik, így a Skoda Superbbel fog egy soron készülni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?