Komoly áprilisi tréfa a BMW-től

BMW M3 Pickup – 420 lóerős platós

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már túl van első Nürburgring-tesztkörein és hivatalosan is bemutatkozott a BMW 420 lóerős, 450 kilogramm terhelhetőségű pickupja.


Miként a nyolcvanas években már készített kísérleti, mindössze demonstrációs célra használt platós 3-ast a BMW, most ismét legyártották hasonló modelljüket. A 420 lóerős, azaz a többi M3-asból ismert, V8-as benzinessel szerelt M3 Pickup kiváló apropó arra, hogy felkeltsék az érdeklődést az amúgy igen koros, 5 éves 3-as széria iránt. A platós légellenállási együtthatója csaknem a kupééval egyező. A targatetős platós tömege a 3-as kabriójánál 50 kilogrammal szerényebb, sőt, targa-tetejének kiemelésével további 20 kilogrammal apasztható, utóbbi módszerrel természetesen a tömegközéppont is csökken. Noha azt nem közölte a BMW, hogy platós milyen köridőt futott a Nürburgringen, azt büszkén hangoztatják, hogy a Pickup végsebessége elérte a 300 km/órát.
Az utóbbi értékkel a világ leggyorsabb platósának számító M3 Pickup terhelhetősége hátsókerék hajtása miatt nem szerény, 450 kilogramm. Az M3-asok közül egyedüliként kapott e modell vonóhorgot, az alumíniumlemezzel borított platóra 20 darab standard méretű, 46 colos golfzsák fér –ennek ellenére sem a golfpályákon, sem a Tüzép-telepeken nem várható a megjelenése, a gyáriak szerint ez az egyetlen példány készült csak belőle. Ezt maga a BMW M GmbH használja majd, hogy rendezvényeire a platón szállítandó cuccok is időben megérkezzenek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?