Koreából érkezik a jövő Ferrarija

Ázsiaiak nyerték a Ferrari dizájnversenyét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jövő Ferrariját kellett megtervezni, az első és második helyen ázsiai pályázók végeztek.

Kihirdették a Ferrari World Design Contest pályázat végeredményét: a részt vevő csapatok feladata az volt, hogy alkossák meg a jövő Ferrariját, alkalmazzák a legmodernebb technikai megoldásokat, valósítsák meg a legvadabb aerodinamikai és formai elképzeléseket, de a végeredmény legyen egy minden szempontból használható autó, mely megfelel a Ferrari formavilágának és az általuk széles körben alkalmazott súlycsökkentési programnak.
A győztes pályamű a szöuli Hongik Egyetem csapatának munkája. Az Eternitá tanulmány a zsűri tagjai és Luca di Montezemolo, azaz a bíráló bizottság és egyben a Ferrari elnöke szerint tökéletesen képviseli a Ferrari által meghatározott irányvonalat, s minden szempontból megfelel a kiírás feltételeinek. Nem volt könnyű dolga a pályázóknak, a skicceket követően 3D-s digitális modellt, majd 1:4 méretarányú makettet kellett készíteni terveikből.

Rengeteg egyedi ötletet küldtek a fiatal tervezők, lehetett érezni, hogy milyen szenvedéllyel és elkötelezettséggel készítették pályamunkáikat. Biztos vagyok abban, hogy egy-két elképzelésük fel fog tűnni a jövő Ferrarijain” – nyilatkozta Luca di Montezemolo. A koreai csapat mögött a Torinói Egyetemen tanuló azerbajdzsáni diák, Samir Sadikhov Xerzi nevű autója végzett, a harmadik helyet pedig a Londonból érkező Cavallo Bianco modell szerezte meg. Az első és második helyen végzettek a pénzdíjak mellett gyakornoki álláslehetőséget is kapnak a a Ferrari Centro Stileben, azaz a márka központi formastúdiójában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?