Kormányrendszer- és vezérműtengely-gyártás 500 új munkahellyel

Újabb harmincmilliárdos autóipari beruházás Jászfényszarun

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német Thyssenkrupp több mint 30 milliárd forintos beruházással kíván hazai kormányrendszer- és vezérműtengely-gyártóközpontot létrehozni Jászfényszarun.


Eddig sem volt jelentéktelen szereplő hazánk autóiparában a német Thyssenkrupp, de a cég legújabb bejelentése szerint 2017-re a budapesti K+F kompetencia központon és a győri gyáron kívül újabb komoly bázisuk lesz Jászfényszarun, ahol kormányrendszereket és vezérműtengelyeket fognak gyártani. Mindezt 30 milliárd forintos beruházással, mintegy 500 munkahelyet teremtve.
Hirdetés
Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a bejelentés kapcsán felidézte, hogy az óriásvállalat 1999-ben kezdte meg elektromos kormányrendszerek fejlesztését Magyarországon, majd 2007-ben alapították meg a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft-t., 2013 júniusában nyílt meg a győri gyáregységük, ahol az Audi számára gyártanak első és hátsó futóműveket. Tájékoztatásuk szerint a magyar mérnökök által fejlesztett elektromechanikus rásegítésű kormányrendszerek energiatakarékosabbak a hagyományos hidraulikus szervóknál és járművenként akár fél liternyi üzemanyagot is megtakarítanak 100 kilométeren. Olyan kényelmi extrák beszerelését teszik lehetővé, mint a parkolóasszisztens vagy a sávtartó elektronika, de ezek a kormányművek majd a teljesen önvezető autókban is szolgálhatnak.
A hazánkban már ma is mintegy ezer főt alkalmazó Thyssenkrupp legújabb beruházásához - annak jelentős hozzáadott értéke miatt - 10,6 milliárd forintos támogatást kap a magyar kormánytól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?