Körözés: legöregebb angol autóját keresi a Toyota

Kereken 20 éve gyárt Angliában a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az angol gyártást 20 évvel ezelőtt a négyajtós Carina E-vel kezdő Toyota a legidősebb példányt keresi.

Híresen megbízhatóságáról és autóinak tartósságáról híres a Toyota, melynek hírnevét a 20 évvel ezelőtt kezdett angol gyártás sem tépázta meg. A 1992 és 1997 között gyártott Carina E modellekből ma is 17 ezer példány rója Anglia útjait, melyek közül a Toyota most a legidősebb példányt szeretné megtalálni. A gyártás helyszíne könnyedén azonosítható, a szélvédő tövében is leolvasható alvázszám a japán példányoknál J-betűvel, az angoloknál S-sel kezdődik.
A kétszeresen is angol (tehát angol állampolgár és angol Carina E-vel rendelkező) Toyotásoknak a toyota.contact(at)tgb.toyota.co.uk e-mail címre kell levelet küldeniük, utána pedig a Toyota angol kirendeltsége fogja megkeresni a legidősebb példányok tulajdonosait. Velük egyrészt a modellek tartósságának és megbízhatóságának kihangsúlyozására riportot és autójukkal fotót készítenek majd, s köztük egyhetes új Auris használatot fognak kisorsolni.
Hirdetés
Az angol gyár ma a Carina E utódját, az Avensist, valamint az Aurist és az Auris Hybridet gyártja, tavaly több mint 128 ezer példányt készített, melynek zöme - 102 400 példány került exportálásra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?