Kötél, a hatásos rendőrségi elfogó

Blokkolja a hátsó kereket az új, rendőrségi üldözésekhez használható elfogórendszer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Balesetvédelmi és hatékonysági szempontból első osztályú rendszert fejlesztett egy amerikai cég. A rendőrségi elfogóautókon használható eszköz kötelet használ.


Nem ritka a komoly rendőrségi üldözés Amerikában, többféle rendszerrel próbálkoztak már, hogy minél hamarabb ártalmatlanítsák a száguldozót, a Stock Enterprises eszköze az egyik leghatásosabb lehet. A cél egy ilyen üldözésnél, hogy minél hamarabb a lehető legkevesebb kockázattal megállítsák az üldözött járművet. A rendőröknek oktatják, hol és hogyan kell saját autójukkal meglökni az üldözött kocsiját, hogy az kipördüljön, így viszont megvan az a kockázat, hogy más autóban, vagy éppen saját magában tesz kárt a célpont.
Hirdetés
A kísérleti fázisban lévő új rendszer úgy állítja meg az üldözött autót, hogy az semmilyen irányba nem tér ki közben, és jó eséllyel még rendőrautót sem érint. Egy kinyitható állvánnyal szerelik fel a rendőrautót, amit távirányítással nyitnak, rajta egy összefont, nagy teherbírású kötéllel. Ezt betolják az üldözött jármű kereke alá, ami begyűri a kötelet, ezzel blokkolja azt a kereket, a kötél másik végén pedig a rendőrautóval lassítható, végül az autó jó eséllyel megáll. Ez megoldás lehet a videóban látható hátsókerekes SUV-knál, pickupoknál, valamint a normál autóknál, de egy sportkocsi alá már nem biztos, hogy befér az eszköz. Mindenesetre a legtöbb alkalommal használható lehet, továbbá akár forgalomban és nagy tempónál is alkalmazható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?