Közel hibátlanul tört a Range Rover Velar

Ötcsillagos törésteszttel távozott a Velar az Euro NCAP-tól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A SUV őrület az Euro NCAP-nél is külön kategóriát teremtett, így a szabaidő-autókat külön csoportba is sorolják. A Velar most ezek koronázatlan királyaként teljesített a törésteszten.

Egyik szegmens sem növekszik olyan mértékben és sebességgel, mint az SUV-k osztálya. A szabadidő-autók iránti kereslet óriási, így még a legkisebb autót is annak álcázzák, hogy a divatnak megfeleljenek. A Land Rover viszont nem követi, diktálja a divatot, de nem csak a látszatra megy, mint a legtöbb gyártó. Az új Velar kifejezetten mutatós, csinos, futurisztikus, mégis hagyományos formákkal játszó, alapvetően városi autó. Mégis olyan technikát találunk alatta a légrugótól kezdve a kapcsolható összkerékhajtáson át az akár 380 lóerős V6-os motorig, amivel durvább terepen is olyan jól boldogul, mint a legtöbb terepjáró. A Velar nem csak dizájnban remekel, biztonságban legalább annyira, amit az Euro NCAP is öt csillaggal értékelt.
A Range Rover Velar Euro NCAP törésteszt-eredményei
Euro NCAP 2017 eredmény Felnőtt-védelem Gyerek-védelem Gyalogos-védelem Baleset-elkerülő rendszerek
5 csillag 93% 85% 74% 72%

Hirdetés

A Velar közel 100%-osan teljesített felnőtt utasvédelemben, a gyerekek védelme kapcsán is közel 90%-ot kért el, valamint gyalogosvédelmi és vezetéstámogató rendszerei is kifejezetten jól működnek. Menetpróbáján utóbbiakat próbálhattuk is, egyedül a sávtartó asszisztenssel nem voltunk maradéktalanul elégedettek, minden más remekül működött. A Velar hatékonyan lassít nagy sebességről is, hogy elkerülje az ütközést, valamint alacsony sebességnél minden esetben észrevette az elé lelépő gyalogost, és állóra fékezett. A Velar technikai arzenálja lenyűgöző, és az SUV-k között kimagasló biztonságot kínál, mind frontális, mind oldalirányú ütközésnél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?