Közös akkumulátorgyárat épít a GM és a Samsung

2026-ra épít közös akkugyárat a Samsung és a GM

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A General Motors és a Samsung SDI közös üzemében évente több mint 30 GWh-nyi akkumulátor készülhet elektromos járművek számára.

Ez azt jelenti, hogy a gyár évente 2-400 ezer elektromos autót láthat el akkumulátorral, ám ez csak a töredéke annak a kapacitásnak, amit a detroiti autógyártó megcélzott. Az új üzemről egyelőre annyit árultak el, hogy az Egyesült Államok területén működik majd, és a két gyártó összesen mintegy 3 milliárd dollárt költ a felépítésére. Az üzemben állítólag nikkelben gazdag Li-ion cellák készülnek majd, hasábos és hengeres kivitelben, amelyeket a Samsung és a GM akkumulátorfejlesztő részlege közösen dolgoz majd ki a következő években.
Hirdetés
Az eddig elindított projektek nyomán a General Motors gyárai mintegy 160 GWh-nyi akkumulátorcella előállítására lesznek képesek a termelés teljes felfuttatása után, ami 100 kWh-s átlagos akkumulátor-mérettel számolva évi 1,6 millió villanyautóhoz volna elegendő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?