Központi légzsákkal vigyáz ránk még jobban a Volkswagen Golf

A Volkswagen legendás kompaktja, a Golf új szériafelszereltséggel figyel a biztonságra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábbi ötcsillagos eredményét erősítette meg az Euro NCAP-nál a Volkswagen Golf, alapáron jár a nagyobb biztonság.

A Volkswagen Golf legendás státuszát nem kell magyarázni, de azt fontos megjegyezni, hogy a megbízhatóságon és praktikumon túl a biztonság is mindig nagy szerepet játszott a modell sikerességében. Magasra helyezték tehát az elvárásokat Wolfsburgban, és jó látni, hogy ennek folyamatosan meg is feleltetik népszerű kompaktjukat. A Golf eddig is ötcsillagos Euro NCAP értékeléssel rendelkezett, csakhogy a teszt bizonyos időközönként, egy-két évente szigorodik. A csillagokat a Golf 2019-ben szerezte, ami még további 3 évig érvényes lett volna, de 2020-ban az Euro NCAP új tesztet dolgozott ki, a Volkswagen pedig ennek is meg kíván felelni, még ha enélkül is hirdethette volna a Golf ötcsillagos teljesítményét.
Hirdetés
A szigorúbb teszten öt csillagot szerezni nyilván nehezebb, ezért a Volkswagen bővítette a Golf alapfelszereltségét: immár széria az első utasoknak a központi légzsák. Ez oldalirányú ütközés esetén segít megelőzni az elöl ülők közötti fejkontaktust. Az első ülések - szintén a szériafelszereltséghez tartozó - medence-övfeszítője pedig még tovább növeli a biztonságot. A szorgalmas Volkswagent az Euro NCAP is megdicsérte: „A legtöbb járműgyártó hajlamos kivárni, néhányan pedig még a biztonság mérséklését is fontolóra vehetik, hogy megőrizzék versenyképességüket. Ezért nagyszerű látni, hogy a Volkswagen folyamatosan fejleszti a Golf biztonságát, hogy lépést tartson a legújabb fejlesztésekkel és versenytársaival.” A teszt részkategóriáira lebontva láthatjuk a Golf teljesítményét egy-egy adott területen: a „Felnőtt-utasvédelem” („Protection of Adult Occupants”) kategóriában a megszerezhető pontok 88 százalékával kiváló eredményt ért el a kompakt sikermodell, míg a „Gyermek-utasvédelem” („Protection of Children”) terén 87 százalékot produkált. A „Vezetői segédrendszerek” („Assist Systems") kategóriában a Golf 79%-ot ért el, ehhez az automatizált vészfékrendszer, a vezetőfigyelmeztető rendszer (alapfelszereltség) és a bekanyarodási asszisztens segítette hozzá az autót. Az ötcsillagos eredmény egyébként nem csak a Golfnak sikerült, ugyanilyen biztonsági színvonalat képvisel az ID. 3, az ID. 5, a Taigo, a Polo és a T-Cross is (bár utóbbit még a 2020-as szigorítás előtt tesztelték).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?