Kubica: Nem állok készen 2012-re

F1: bizonytalan az egyik legjobb pilóta jövője

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Továbbra sem tudni, mikor térhet vissza az F1-be az a Robert Kubica, aki februárban súlyos ralibalesetet szenvedett. A lengyel pilóta közölte a Renault-val, hogy ne számítson rá a jövő évi rajtnál.

Robert Kubica közölte a Forma-1-es Lotus Renault GP illetékeseivel, hogy ne számoljanak vele a jövő évi rajtnál. A sportág egyik vitathatatlanul legtehetségesebb pilótája idén februárban szenvedett súlyos ralibalesetet, amelyből azóta is gyógyul, de, mint elmondta, még mindig nem érzi magát tökéletesen felkészültnek a visszatérésre.
"Amellett, hogy az elmúlt hetekben már keményen edzettem, rá kellett jöjjek, még nem állok készen" - így a 26 éves lengyel autóversenyző. "Nehéz döntés volt, ugyanakkor tudom, hogy a csapatnak muszáj határoznia a pilótafelállást illetően. Jól halad a felépülésem, azonban még időre van szükségem" - tette hozzá Kubica, akinek a Renault korábban még adott haladékot, hogy döntését alaposan megfontolja, s aki 2006-os bemutatkozása óta 12-szer pezsgőzhetett a pódiumon, és egyszer, három éve Kanadában futamot is nyert a BMW Sauber színeiben.
Hirdetés
A Renault tájékoztatása szerint Kubica már problémamentesen jár, a balesetben törött, roncsolódott jobb karját és könyökét is tudja használni. Egy autó mindig várni foga tesztlehetőséggel, ha képes lesz ismét vezetni. Szerződése meghosszabbításán is tárgyalnak a versenyző menedzsmentjével, Kubicát jelenleg a 2012-es szezon végéig köti kontraktus az új évadra nevet váltó istállóhoz.
"Roppant csalódottak vagyunk, reméltük, hogy Robert ül majd az egyik autónkban az ausztrál szezonnyitón" - nyilatkozta Eric Boullier. "Természetesen továbbra is egy emberként mellette állunk, és mindenben segítünk neki, amiben csak tudunk." A csapatfőnök azt is elmondta, hogy több pilótával egyeztetnek, s rövidesen kiderül, kikkel vágnak a következő évnek, már szimplán Lotus néven. Az orosz Vitalij Petrov helye biztosnak tűnik, jelenlegi kollégájáé, a brazil Bruno Sennáé kevésbé. A Renault-ból lett Lotuson kívül különben még két konstruktőr keresztelkedik át, hiszen a másik, Tony Fernandes-féle Lotusból Caterham, a Virginből Marussia lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 07:48
    Permalink

    Kubica hiányát a Renault nem csak mint egy rendkívüli képességű versenyző hiányát érzi, hanem az autó beállításához is nagyon jól értő szakemberét is. Nem véletlenül halogatták végsőkig a döntést Kubica jövő évi helyettesének kiválasztásával. A csapat év elején elért eredményei még részben Kubica beállítási javaslatain alapultak azonban később már nem volt hathatós tesztelőjük, igy lemaradtak az élmenő csapatoktól. Petrov időnként nagyon jól tud menni de nem egy tesztelő típus, versenyzőtársai mindegyike csalódást keltő volt. Kíváncsi vagyok kit állítanak jövőre Kubica helyére!

Vélemény, hozzászólás?