Kupás változatával pályázott a Peugeot 308 GTi

Túraautóval vezetik fel a legerősebb 308-at

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan bemutatkozhat a 308 lóerősre húzott Peugeot 308, előtte azonban a jelenlegi GTi-t is pályára küldték, méghozzá túraautó testvérével.


Különös, mégsem szokatlan helyzet, hogy egy sportmodellből előbb készül versenyre felkészített változat, mint utcai modell. Most mégis ez a helyzet a Peugeot 308-cal, amiből már régóta létezik egy stílusosan pont 308 lóerős homológ túraautó változat, azonban a jelenlegi GTi fölé besoroló és hasonló teljesítményű utcai modell érkezését csak nemrég jelentették be. Ezek után érthető, hogy a kupás versenymodell 308 Racing Cup felvonultatásával reklámozzák a franciák kompakt sportos autóját, bár egyelőre persze a 270 lóerős GTi változatot, ami épp idén kapta meg faceliftjét.
Hirdetés

Ha ma egyetlen videót nézünk meg, az a 308 GTi és a 308 Racing Cup versenypályás csatája legyen!

Az internet eme gyönyörű szeletében még a Peugeot gyári pilótája, a korábbi kétszeres rali világbajnok, Carlos Sainz is feltűnik. El Matador csak a videó végén bukkan fel, mint a 308 Racing Cup pilótája, hogy aztán macsó spanyol tekintetével érjen véget az utcai és a versenyautó gyönyörű versengése. A jelenlegi 308 GTi-ben egyébként ugyanaz az 1,6 literes turbós négyhengeres dolgozik, mint a túraautóban, és ami fog dolgozni a 308 lóerősre ígért Golf R-büntető hot hatchben is. Utóbbihoz már kizárólag az Aisin 8 fokozatú automatája jár majd, valamint örökli a részlegesen önzáró differenciálművet is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?