Lamborghinivel a jég birodalmában!

Izlandon kalandozott a Lamborghini Urus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bizonyítandó a Lamborghini Urus terepképeségeit, elvitték egy túrára Izland csodás tájaira az autót. Valószínűleg a tulajdonosaiknál nem elsődleges szempont a terepjáró-képesség, viszont a látványos képekért megérte az északi szigetre utazni.


Lamborghini Avventura néven indított világjárást az olasz sportautógyártó, amelynek során az Urus szabadidő-autó mutathatja meg képességeit. Eddig bejárták már Andalúzia, Erdély és Norvégia festői tájait, most pedig Izland félig-meddig jégbe burkolódzó szigete látta vendégül a különleges SUV flottát.
Hirdetés

Izlandot csak azért nevezem félig-meddig jeges világnak, mert a vulkáni aktivitás ugyanúgy része a sziget mindennapjainak, mint a jég jelenléte, szóval egyszerre a tűz és a jég otthona. Ez pedig a terepjárók számára igazi játszótérré teszi. A Lamborghini 7 darab Urust hajózott át a szigetre, természetesen hét különféle színben. A színes konvoj két nap alatt 900 kilométert tett meg a változatos tájakon, nem kevésbé változékony időjárási körülmények között. Hol szikrázó napsütésben, hol viharos szélben gurultak, de jutott esőből és hóból is bőven a két nap során.

A túrát a sziget délnyugati csücskénél kezdték, majd útba ejtették a híres Kék Lagúnát, ahol a geotermikus forrásból eredő víz halványkéken dereng. A karaván a déli parton folytatta útját, elhaladva Krysuvikurberg sziklái mellett, később átvágva Reynisfjara fekete vulkáni homokján, de a Laki vulkán környékének köves vidékén is jártak, végül meglátogatták a Vatnajökull jégmezőt is és végül az aprócska ország fővárosában, Reykjavikban pihent meg a hét Urus. Mindenképp lapozzátok végig a képeket!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?