Leállították a BMW Z2 fejlesztését

Jövőre érkezett volna a BMW Z2 Roadster, most úgy tűnik, mégsem jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy friss brit jelentés alapján úgy fest, hogy a BMW leállítja a jövőre érkező Z2 Roadster fejlesztését.


A BMW legkisebb roadstere a tervek szerint jövőre érkezett volna, a brit CAR magazin értesülései szerint azonban az új vezetés felfüggesztette a fejlesztését. Mivel a sportautók piaca egyre szűkül, helyette pedig a crossover és a terepjáró szegmens egyre nagyobb sikereknek örvend, ezért úgy döntöttek, hogy a szűkülő piac miatt nem éri meg piacra dobni a Z2 Roadstert. Másik lehetséges okként említhető, hogy a Mini Superleggera Vision koncepció hamarosan szériaéretté válik, igaz a végső döntést még ezzel kapcsolatban sem hozták meg.
Hirdetés

A BMW Z2 egyébként UKL platformra épül és ennek megfelelően elsőkerék-hajtású. Háromhengeres 1,5 literes és négyhengeres 2,0 literes motorjai mellett pletyka szinten felröppent, hogy 300 lóerős változat is készül belőle, továbbá elérhető lesz egy háromhengeres dízel is. A Z2 27 600 eurós árral (kb. 8,5 millió) érkezett volna a piacra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?