LEGO világrekorddal népszerűsíti a Ford a 7 üléses típusait

Gyerekjátékokkal csábít vevőket családi autóihoz a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A KidFest 2019 rendezvényen játékosan mutatja be a Ford a hétszemélyes járműveit.

A LEGO Store szervezi és a Ford támogatja a hétvégén sorra kerülő, világrekord döntési kísérletet, amelyet a KidFest 2019 családi eseményen, a Millenárison tartanak. A cél, hogy vasárnap estére több mint egymillió LEGO kocka felhasználásával egy legalább 920 méter hosszú LEGO lánc készüljön el. Az első láncszemeket már szerdán elkészítették, vasárnap délutánra pedig várhatóan 1 kilométeresre nő a LEGO lánc, így nem meglepő, hogy a Millenáris park nagy részét elfoglalja majd. A lánc építésébe természetesen a KidFest látogatói is besegíthetnek, akik 27 darab 4 x 2 es klasszikus LEGO kocka összeépítésével készített gyűrűkből rakhatják össze a láncot. A kísérlet pedig jó alaklom, hogy a Ford megmutassa a családoknak 7 üléses kínálatát, hiszen ezekre az autókra állami támogatást lehet igényelni. A kékoválos márka ebben a kategóriában a sportos egyterű S-Max és a Galaxy párost, a praktikus Tourneo Connectet és a tágas, akár 9 üléses Tourneo Custom kisbuszt is felvonultatja. Legutóbbi az idei év során új, kétliteres, 185 lóerős EcoBlue dízelmotort, illetve egy hibrid hajtásláncot is kap. Valamint olyan vezetést segítő rendszerek érhetőek el hozzá, mint az aktív parkolóasszisztens.
Hirdetés
A Tourneo Connect szintén új motort kap az 1,5 literes EcoBlue képében, a tolóajtós típus akár hétüléses változatban is megrendelhető. Szintén gazdag a biztonsági felszereltsége, ami olyan tételeket tartalmaz, mint például az automatikus vészfék és a gyalogosészleléssel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer. De opcióként adaptív sebességtartó, holttérfigyelő és keresztirányú forgalomfigyelő is elérhető hozzá. Az S-MAX és a Galaxy is tartogat újdonságot, hiszen ezekben az egyterűekben debütál az európai piacon a Ford adaptív kormányzása. Ugyancsak ebben a modellpárosban mutatkozott be a dinamikus LED fényszóró a vakításmentes távfény funkcióval, és a szegmensben elsőként elérhető az ütközés előtti asszisztens is. A motorpalettán megtalálható az 1,5 literes EcoBoost benzinmotor 165 lóerővel, illetve a kétliteres EcoBlue dízel 150, 190 vagy 240 lóerővel. A KidFesten (június első hétvégéjén, a Millenárison) tehát mindegyik hétüléses Ford közelebbről is megismerhető, miközben a gyerekek a világrekord elérésében is segíthetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.05.31. at 19:05
    Permalink

    Bárcsak minden nagyobb márkának ilyen profi marketingje lenne hazánkban. Ilyenekkel, – meg mint a vezetési tréning – egy csomó autót elad a Ford, pedig ebben a családi autó kategóriában messze nem ők kínálják a legjobb típusokat.

Vélemény, hozzászólás?