Légzsák 15 főnek, akár a Ford Transit teljes hosszában

A Ford Transit 15 személyes buszváltozata kapja a világ első teljes hosszúságú busz-oldallégzsákját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford Transit személyváltozatában elérhető legújabb biztonsági fejlesztés a kocsi teljes hosszában védő oldal- és egyben fejlégzsák.


A Ford bemutatta a kisbuszokba szánt függönylégzsákját, ezzel világelső a szektorban. A Transit nemrég bemutatott hatodik generációjához eddig is alap volt a két első légzsák és a borulásgátlós ESP, valamint a hárompontos biztonsági öv minden üléshez. Az új légzsák feladata hogy kiegészítő védelmet adjon az utasok felsőtestének és fejének. A kocsi kialakításából adódóan a tervezők nem csináltak külön oldal és függönylégszákot, hanem a nagy felületű oldallégzsák komplexen véd.
Hirdetés
Ha jobban megnézzük a kialakítását, pontosan látszik, hogy az ülőhelyek mellet emberforma domborítás van kialakítva, hogy hatékonyabban működhessen. A nagy méret ellenére ugyanolyan hamar felfúvódik, mint a megszokott légzsákok, és ez is felfújva marad néhány másodpercig. A légzsák maga 4,6 méter hosszú, hosszabb, mint több átlagautó, és a TRW Automotive biztonságtechnikai beszállítóval együtt fejlesztette ki a Ford.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?