Légzsákhiba miatt hívják vissza az amerikai Bogarakat

Csaknem 2500 bőrhuzatos Bogarat hív vissza a VW Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak speciális esetekben, de előfordulhat, hogy a legújabb Volkswagen Beetle automatikus légzsák-kikapcsolója nem működik. Cserélik az alkatrészt.

Csak a bőr, és egyben sportüléses Bogarak az érintettek

Csaknem 2500 legújabb generációs Volkswagen Beetle érintett a Volkswagen aktuális visszahívásában. Az idén február és augusztus között gyártott, bőrhuzatos, sportüléses verziókat szólítják szervizbe az Egyesült Államokban, ugyanis amennyiben az ülés bármilyen okból kifolyólag nedvességet kap, az automatikus gyerekülés-felismerő rendszer felmondhatja a szolgálatot, s nem fogja kiiktatni az utasoldali légzsákot.

Hirdetés

Utóbbi egy baleset esetén komoly sérüléseket okozhat az első ülésen - szigorúan menetiránynak háttal szállítandó - csecsemők számára, ezért aztán a Volkswagen díjmentesen cseréli az említett alkatrészt az érintett bogarasok számára. Egyelőre nem kaptunk információt arról, hogy az Európába szállítottak is érintettek lennének.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?