Lehet várni: az új Volkswagen Passatból is lesz CC és Alltrack

Csak 2-3 év múlva jönnek, de a Volkswagen már dolgozik az új CC és Passat Alltrack modelleken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legújabb Passat egyelőre csak négyajtósként és kombiként létezik, a gyár azonban már dolgozik a komfort kupén és a szabadidő-kombin.


Nem túlzottan nagy meglepetés, de a Klaus Bischoff, a Volkswagen dizájnigazgatója egy dolgozói levélben kiszivárogtatta, hogy a jelenleg még csak szedánként és Variant névre hallgató kombiként létező Passat B8 alapjain dolgoznak a 2008-ban Passat CC (Comfort Coupe) néven debütált, 2012 januárjában CC-re frissült négyajtós kupélimuzinon, illetve az Alltrack szabadidő-kombin.
Hirdetés

Pontos dátumokat nem említett a formatervezési vezető, de tippelhető, hogy az új CC 2016-ban várható. Bár a kissé emelt hasmagasságú, körbeműanyagozott és 4Motion összkerékhajtással adott Passat Alltrack a CC-nél később, 2010-ben jelent csak meg, nem túlzottan valószínű, hogy a terepes kombi megjelenésével a CC érkezéséig várjanak, de lehet, hogy akkora lesz a kereslet az új Passat alap kombijára is, hogy tényleg fölösleges lesz addig újabb variánst gyártásba vinni.
Miként arról már beszámoltunk, tervben van továbbá az X-Tomi által már megrajzolt Passat R csúcsváltozat is az R36 utódjaként. Szinte biztos, hogy nem az elődben dolgozó 3,6 literes V6-ost fogja kapni, de állítólag még lehetséges, hogy a sorozatból egyedüliként hathengeres motort kaphat a biztosan szereplő 4Motion hajtáslánc mellé. Az R azonban nem olyan igazoltan érkező Passat-kiadás, mint a CC vagy az Alltrack. Még megfontolás alatt áll, koncepcióként minden bizonnyal előbb-utóbb láthatjuk azért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?