A 240 lovas Passat is bejött, akkor ez kéne?

Virtuáltuning: Volkswagen Passat R400

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olvasóinkban a Passat duplaturbós, 240 lovas csúcsdízele is megmozdított valamit, erre itt van ez. X-Tomi megrajzolta a Passat R400-at.


A Volkswagen fontolgatja egy sportosabb Passat kiadását. Hogy milyen is lenne az, segít elképzelni honfitársunk, a vitruáltuner X-Tomi. A grafikán egy egészen más Passat elevenedik meg, mint az eddig megismert új, a B8-as. A Passat R400 elejére jó nagy légbeömlőket álmodott X-Tomi, az autó egésze eleje más így, mint a sztenderd változaté. Karbonszálas műanyag betétekkel, mélyre érő küszöbtoldatokkal és malomkő méretű könnyűfémfelnikkel a Golf R400 koncepciót idézi a stílus.
Hirdetés

És nem csak a külső, a belbecs is abból a tanulmányból lehet ismerős. A Volkswagen még vizsgálja egy igazán sportos Passat megvalósításának a lehetőségét. Összkerekes és akár V6-os turbós is lehetne, de ha csak a Golf R400 motorját kapná meg, azzal sem lenne gyenge. A 2,0 literes turbós benzines, négyhengeres kerek 400 lóerős, nyomatéka 450 Nm és a Passatnál kisebb és könnyebb Golfot 3,9 másodperc alatt juttatja százra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?