Lepel nélkül a BMW 8-as sorozata

Gyári köntösben a BMW bálna kupéja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Készen áll a hivatalos bemutatkozásra a legmagasabb számozású bajor kupé. Legalábbis a leplezetlen képekből erre lehet következtetni.


A tanulmányautó mellett számos kémfotón mutatkozott már a BMW legújabb, legnagyobb kupéja, a 8-as sorozat. Az idén év végén piacra kerülő kétajtós bálnáról idő előtt került ki néhány fotó, amelyeken már a szériaérett változat látható. Az tanulmányhoz képest kissé letisztult a forma. Keskeny lámpatestek, agresszív orr és szintén erőteljes megjelenés jellemzi hátul is. A fotó rossz minősége miatt csak sejteni lehet, hogy egy 850i modellt sikerült lencsevégre kapni. Az 50i blokk minden bizonnyal itt is 4,4 literes V8-as, 445 lóerővel és 650 Nm forgatónyomatékkal.
Hirdetés

Nem ez lesz viszont a legerősebb kivitel. A pletykák szerint 12 hengeres motorral is készül majd, amely minden bizonnyal 860i néven válhat ismertté. Frank van Meel, az M részleg vezetője szintén célzott arra, hogy lehetséges M-es változat is belőle, amely a nemrég bemutatott új M5-östől is erősebb lehet, azaz mindenképpen 600 lóerő feletti teljesítménnyel és legalább 750 Nm-rel kell majd számolni. A hivatalos bemutató időpontja egyelőre nem ismert, őszig azonban mindenképpen leleplezésre kerül, hiszen az értékesítés már november előtt elindul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?