Lesz magyar bajnoka a Formula Renault-nak?

Kiss Pál Tamás a végső harc előtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Komoly feladat vár Kiss Pál Tamásra a hétvégén, hiszen a Brit Formula Renault-bajnokság mindkét záró futamán győznie kell, hogy bajnok lehessen.

Az utóbbi időben elpártolt a szerencse Kiss Pál Tamástól, hiszen a Brit Formula Renault-bajnokság eddig megrendezett 18 futama során mindössze kétszer – a 2. és a 18. verseny után – fordult elő, hogy nem ő vezette a bajnokságot.
Szezon közben még toronymagas esélyes volt, az utolsó futamon azonban elegendő volt egy műszaki hiba, és a nagyon kemény mezőnyben a bajnokság harmadik helyére esett vissza Tom Blomqvist és Lewis Williamson mögé.
„A mínuszolások miatt nagyjából az a helyzet, hogy nekem mind a két futamot meg kellene nyernem, Blomqvistnak és Williamsonnak pedig nem szabad másodiknak lenniük” – mondta Kiss Pál Tamás.
„Én úgy készülök, hogy szeretném megnyerni mind a két versenyt és megfutni mind a kétszer a leggyorsabb kört, mert az utóbbiért is jár két-két plusz pont. Ha ez sikerül, akkor elégedett leszek attól függetlenül, hogy a többiek milyen eredményt érnek el, és mi lesz a bajnokság végkimenetele.”
Szerencsére azonban nem élet-halál a tét Tomi számára. Bajnokként továbblépni mindig komolyabb rangot jelent, de a Brit Formula Renault-bajnokság erőssége közismert az autósport szakmában, így nem csak a bajnokra, hanem a dobogósokra is odafigyelnek.
Jó példa erre a tavalyi szezon. Az akkori bajnok, Dean Smith, a GP3-ban folytatta, ahol a hetedik helyen végzett. A bajnokság második, harmadik helyezettjei, James Calado és Oliver Webb pedig az igen rangos Brit Formula–3-as bajnokság felé vették az útjukat, ahol jelenleg a második, harmadik helyen állnak, a lehető legjobb pozícióban, hogy jövőre közvetlenül a Formula–1 előszobájába, a GP2-be lépjenek.
„Mindenki a bajnokokra emlékszik, és ha már olyan sokáig vezettem a bajnokságot, akkor nagyon szeretném megnyerni. A jövő évi szereplésemet ez annyira nem befolyásolja. Mindenki tudja, hogy milyen kemény ez a bajnokság, és a harmadikra is pont úgy odafigyelnek, mint az elsőre.”
Ennek ellenére azért csak jó lenne, ha végre a szerencse is Tomi mellé állna, és legalább az esélyt megkapná arra, hogy bizonyítson. Mert ha csak rajta múlik, akkor vasárnap két győzelemmel gyarapítaná trófea gyűjteményét. Mi pedig elmondhatnánk, hogy igen rangos nemzetközi sorozatot nyert meg egy magyar versenyző.
Tomi két futama - magyar idő szerint - vasárnap reggel 11:00-kor és délután 16:25-kor rajtol.
Tessék neki nagyon szurkolni!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?