Levegőbe repült a BMW M4 a padkázás után

Így dobta el vadonatúj BMW M4-esét a felelőtlen sofőr

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kaliforniában történt az az incidens, amikor egy hirtelen gázfröccs után megindult az M4 Coupé hátulja. A sofőr már nem tudott korrigálni.


A videón első pillantásra úgy tűnhet, hogy a BMW vezetője menőzni kíván a Cars & Coffee eseményen összegyűlt tömeg előtt. A valóságban azonban csak egy vezetői hiba történt. A sofőr azzal magyarázta az esetet, hogy túlzottan nagy gázt nyomott, ráadásul a menetstabilizáló-elektronikát is kikapcsolta.
Hirdetés

Azt is megjegyezte, hogy a gumik túl hidegek voltak és a nyomás sem volt megfelelő bennük. Ha utólag ilyen okos volt, akkor miért nem gondolkodott előre? A november óta az új autókhoz itthon is kötelező DSC-t közúton nem ajánlott kikapcsolni. Ha erre figyel, akkor már nem történt volna meg az incidens. Szerencséjére nem volt forgalom körülötte így jobb esetben kereket, felnit kell csak cserélnie, de az sem kizárt, hogy néhány futóműalkatrész is károsodott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 22:56
    Permalink

    Nézzétek meg jól ezt a videót! Az útfelület nyomvályús, a hirtelen gázadással a jármű abba az írányba fordul el, amelyik oldalon a jármű kerekeit nagyobb súrlódási erő éri! Nincs olyan ember aki rendelkezene olyan reakció idővel, hogy ezt az irányváltoztatást meg tudná akadályozni! Valószínű, hogy a megengedett sebességhatárt sem lépte még túl. Az útfelület száraz, jók a látási viszonyok is. Ez a videó segít, hogy megértsétek, megértsék, hogy miért veszélyesek az általam kifogásolt úthibák! Köszönöm annak aki ezt a videót készítatte.

  • 2017.10.28. at 22:56
    Permalink

    Dehogyis, csak meg látott egy bomba nőt az út másik oldalán, és meg akarta nézni közelebbről, aztán rájött, hogy jobban áll neki a távolság és inkább tovább ment… 😀

Vélemény, hozzászólás?