Levegőből bírságoltak a rendőrök Kaposváron és Nógrádban is

Hatásos figyelemfelhívás: ezeket látják a levegőből a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre több helyen vetnek be jelöletlen autókon túl drónokat, azaz pilóta nélküli gépmadarakat is a rendőrök. Most már tényleg szinte bárhol, bármit láthatnak.

Hatalmas lépés volt a rendőrség részéről a jelöletlen autós ellenőrzések bevezetése, de talán még nagyobb a drónok bevetése, hiszen az biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi helyzetekről, szabályszegésekről. E héten több példát is közzétett a rendőrség arról, hogy miket látnak a "pilóta nélküli gépmadarak" által. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. augusztus 17-én Kaposvár illetékességi területének forgalmát ellenőrizték drónnal és járőrautókkal. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból kiszűrése volt. A rendőröknek többek között az elsőbbségadási szabályok megsértése, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.
Hirdetés
Mint írják, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Arra kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek! Miért? Hogy mindenki hazaérjen!
Hirdetés
A somogyi rendőrökkel részint átfedésben, augusztus 16-án és 17-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai is drónnal figyelték a tilos jelzésen, azaz a piros lámpán áthajtókat. Az autóvezetőkre nézve jó eredmény, hogy mindössze két sofőr számára kellett csak bírságot kiosztaniuk. Az ellenőrzést bemutató videó itt sem maradt el. A tanulság egyértelmű, egyre több helyen kell arra számítani, hogy a "nagy testvér mindent lát", a szabályokat persze nem csak ezért, hanem a biztonság érdekében is erősen ajánlott betartani.
Hirdetés
Forrás: police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?